Menu Sluiten

ZZP Boekhouding

De gemiddelde ZZP boekhouding is niet heel complex. ZZP’ers die de boekhouding uitbesteden doen dit dan ook in de meeste gevallen niet omdat zij het zelf niet kunnen verzorgen. Zij doen dit vaak vooral om tijd te besparen. Tijd is immers geld, zeker voor een zelfstandige zonder personeel. Wanneer je jouw ZZP boekhouding uitbesteedt, dan hou je meer ruimte in de agenda over om te focussen op waar je écht goed in bent en waarmee jij jouw bedrijf kunt laten groeien. Zoek jij nog een ervaren, flexibele en betaalbare partij om je ZZP boekhouding aan uit te besteden? Maak dan eens kennis met Voogd Administratieve Dienstverlening.

zzp boekhouder

Je ZZP administratie altijd op orde

De belastingdienst stelt niet al te veel eisen aan de ZZP administratie, maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat alles altijd op orde is. Je kunt als ZZP’er op ieder willekeurig moment een controle krijgen. Op dat moment moet je een nauwkeurig bijgehouden ZZP boekhouding kunnen presenteren. Dit geldt niet alleen voor de administratie van dit jaar, maar ook voor de complete boekhouding van eventuele voorgaande jaren. Wanneer jij de administratie van jouw bedrijf laat verzorgen door ons, dan weet je zeker dat je je nooit ergens zorgen over hoeft te maken als er ineens een belastinginspecteur voor de deur staat.

Waar bestaat een goede ZZP boekhouding uit?

Een goede ZZP boekhouding bevat vanzelfsprekend je inkomende en uitgaande facturen, ofwel je inkomsten en uitgaven. Rij je zakelijke kilometers? Dan registreer je deze in je administratie. Voor ZZP’ers is het ook belangrijk om een urenregistratie bij te houden, zodat je kunt aantonen dat je voldoende uren in je onderneming hebt gestopt.

Daarnaast is het verstandig om je bankafschriften van de zakelijke rekening bij je administratie te voegen. Natuurlijk bewaar je ook alle communicatie met de belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Je moet uiteraard de nodige ZZP aangiften doen, namelijk je omzetbelasting (4x per jaar) en je inkomstenbelasting (1x per jaar). Een boekjaar is compleet met een jaarrekening. Natuurlijk kun je de jaarrekening laten opstellen door ons. Wij bieden je alle diensten die jij als ZZP’er nodig hebt.

Bewaarplicht van de ZZP boekhouding

De belastingdienst wil niet alleen de boekhouding van het actuele jaar kunnen controleren, maar wil ook de mogelijkheid hebben om de boekhouding van eventuele eerdere jaren in te zien. Daarom moet je als ZZP’er voldoen aan de bewaarplicht van de belastingdienst. Dit betekent dat je de complete boekhouding moet bewaren voor de duur van minimaal 7 jaren. Het is belangrijk om echt alles te bewaren, van je facturen tot je agenda’s en van bonnetjes tot bankafschriften.

Kies voor onze administratieve dienstverlening

Voogd Administratieve Dienstverlening staat klaar voor zelfstandigen die de ZZP boekhouding willen uitbesteden aan een ervaren partij. Wij zorgen ervoor dat alles volledig op orde is, zodat jij je kunt focussen op wat voor jou écht belangrijk is. Natuurlijk bespreken wij onze dienstverlening graag met jou, zodat wij ook goed kunnen afstemmen waar jij behoeften aan hebt en wat wij voor jou kunnen betekenen. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies. Wil je direct een passende offerte ontvangen? Dan kun je deze eenvoudig online aanvragen.

Chat openen