Menu Sluiten

Zorgtoeslag aanvragen – niet vergeten!

zorgtoeslag

Zorgtoeslag aanvragen wordt veel vergeten

Ongeveer 450.000 Nederlanders zijn vorig jaar “vergeten” zorgtoeslag aan te vragen. Bij een aanvraag hebben ze hier wel recht op.

Dit is natuurlijk ongelofelijk zonde. In sommige gevallen loopt de zorgtoeslag op tot €2.112,- (2018 inkomen <€19.000, incl partner). Voor veel nederlanders is dit toch een flinke spaarpot die ze zomaar laten liggen. Volgens het AD gaat het om een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro.

Toeslagen terugvragen

De zorgtoeslag over 2018 kun je nog met terugwerkende kracht terugvragen. Doet dit wel vóór 1 september, want daarna vervalt deze mogelijkheid. Wil je weten of je recht had op zorgtoeslag in 2018? De Belastingdienst heeft deze rekentool ontwikkeld waarmee je dat kunt zien. Heb je liever dat een van onze adviseurs dit voor je nakijkt? Dan kan dat natuurlijk ook. Neem daarvoor contact met ons op.

Maar als ik toeslag aanvraag, moet ik dan niet weer terugbetalen aan het einde van het jaar?

Dat is een probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Ze krijgen het hele jaar door de toeslag, en aan het eind van het jaar blijkt het inkomen te hoog waardoor je weer wat terug moet betalen. Wil je dit voorkomen? Dan kun je voor 2019 jouw inkomen al wat hoger doorgeven voor de toeslagen. Hierdoor krijg je door het jaar heen geen of weinig toeslagen uitbetaald. Aan het eind van het jaar, wanneer jouw inkomen dan bekend is worden de toeslagen waar je recht op hebt alsnog uitbetaald.

Chat openen