Menu Sluiten

Waarom een boekhouder?

Je bent net gestart met jouw onderneming. Vol energie, plannen en potentiele opdrachten ga je aan de slag. Flyers drukken, facebook reclames, lokale kranten aanschrijven, klanten opbellen, klussen opnemen en als laatste te administratie. Kortom ben je als startend ondernemer flink druk met alles dat op je af komt. Nu is dat in het begin natuurlijk niet zo een ramp. Je hebt de tijd ervoor en het levert een kostenbesparing op door het zelf te doen. Toch is het vaak handig om eens te overwegen een boekhouder in de hand te nemen. Om het jou makkelijk te maken hebben wij 15 redenen opgeschreven waarom jij een boekhouder zou moeten nemen:

waarom een boekhouder

1 - Geen zorgen meer over fiscale deadlines

Ieder kwartaal de btw aangifte, iedere maand of 4 weken de aangifte loonheffingen, ieder jaar de aangifte inkomsten of vennootschapsbelasting. En oh ja! niet vergeten om de toeslagen aan te vragen. Voldoe je niet aan de deadlines dan kun je natuurlijk boetes verwachten. Onze boekhouders zorgen er altijd voor dat de aangiftes op tijd bij de belastingdienst binnen zijn, en laten aan jou weten dat je deze op tijd moet betalen. Zo mis je nooit meer een deadline en voorkom je de boetes en naheffingen.

deadline

2 -Geen zorgen over de btw aangifte

Herken je dat? op de laatste dag van het kwartaal nog snel alle bonnen bij elkaar met een rekenmachine ernaast alle btw uitrekenen om deze aan de belastingdienst door te geven. En ik heb een bon uit het buitenland, hoe zit dat dan? Met onze diensten heb je deze situatie nooit meer. Iedere week zorg je ervoor dat jouw administratie 100% bij is. Na afloop van het kwartaal controleren wij alle geboekte stukken en dienen wij de aangifte voor je in. Vaak zelf vóór de helft van de maand zodat je nog ruim de tijd hebt om de aangifte te betalen.

3 - Afschrijvingen worden door de boekhouder gedaan

Als je een bedrijfsmiddel aanschaft die je langer gebruikt dan 1 jaar, kun je hier op afschrijven. De belastingdienst geeft hierbij als grens een bedrag van €450,- Kom je daarboven dan moet je het in minimaal 5 jaar afschrijven. Maar dat betekend dat je in je Excel bestand iedere maand een regel moet toevoegen met kosten, en hoe zit dat dan als je het halverwege de maand hebt aangeschaft? Een boekhouder regelt dit voor je. Ieder jaar krijg je een overzicht met de aanwezige bedrijfsmiddelen. Verkoop je een middel, of gaat er een kapot? Dan verwerkt de boekhouder dit ook voor je, niks om je druk over te maken dus.

4 - Alle aftrekposten worden benut

Als ondernemer zijn het er nogal wat: de aftrekposten. Zelfstandigenaftrek, startersaftrek, KOR, KIA, VAMIL, Energieinvesteringsaftrek, deelnemingsvrijstelling etc. Welke aftrekposten heb je als ondernemer nou eigenlijk recht op? Onze boekhouders weten dit. Ieder jaar zal bij het afronden van jouw administratie worden gekeken op welke aftrekposten jij recht hebt. Ideaal dus.

5 - De bijtelling wordt correct toegepast

De bijtelling privé gebruik auto, net zoals de afschrijvingen een iets ingewikkelder onderwerp. Hoe pas je deze toe? en wat nou als ik halverwege het jaar een auto op de zaak heb gekocht en hierin privé rijd? Hoe hou ik een kilometerregistratie bij? Maak je een fout bij het aangeven van de bijtelling, dan loop je het risico op een naheffing. Een boekhouder zorgt er voor dat dit op de correcte manier wordt gedaan en de administratie goed wordt bijgehouden.

6 - Bij ondernemers staat de aangifte niet vooraf ingevuld

Bij particulieren wordt een groot deel van de aangifte inkomstenbelasting al vooraf ingevuld. Denk hierbij aan banksaldo, loon, hypotheek etc. Alle cijfers over jouw onderneming zijn nog niet bekend en moet je allemaal zelf invullen. Als onze boekhouders jouw administratie hebben gedaan halen ze hieruit alle gegevens die ze nodig hebben voor de aangifte.

7 - De boekhouder verdient zichzelf terug

Doordat de boekhouder ziet of je bonnen mist in de administratie, gebruik maakt van de aftrekposten en alles correct invoert zodat er geen boetes ontstaan levert hij jou een flinke besparing op. Tel hierbij op de tijd die jij nu aan jouw onderneming kan besteden. In veel gevallen zal je de kosten voor de boekhouder dik terugverdienen.

8 - Meer tijd om te ondernemen

Waarom ben je ondernemer geworden? Juist, om te doen waar je goed in bent en daar ook alle tijd aan te besteden. Met een administratiekantoor hoef je niet om te kijken naar de administratie, want dit wordt allemaal voor je gedaan. Alle tijd dus om te doen waar je goed in bent.

9 - Focus op jouw onderneming

Oh ja, ik moet nog op de bank kijken welke facturen zijn betaald en welke niet, maar ik moet eerst deze klus afmaken. En dat bonnetje, waar heb ik die ook alweer gelaten? Maak direct een foto van jouw bon en upload hem in de administratie zodat de boekhouder deze kan verwerken. Kijk ‘savonds even in de app, en je ziet precies welke klanten er nog moeten betalen. Simpel en makkelijk.

10 - Geen boetes of naheffingen meer

Maak je een foutje in je aangifte, of dien je hem te laat in? De Belastingdienst kent weinig coulance en zal in de meeste gevallen direct een boete opleggen. Wil je dit voorkomen? Zorg ervoor dat alles op tijd en correct wordt gedaan en dat in geval van problemen er op tijd aan de bel wordt getrokken. Het administratiekantoor is er om je te helpen!

11 - Geen uitpluiswerk als je ergens niet uitkomt

Hoe werkt een boekhouding? Hoe maak je een balans kloppend? Ik wil een auto op de zaak, wat is de meest voordelige manier om dat te doen? Dit soort vragen gaat vaak uren aan tijd in zitten voordat je het helemaal begrijpt. Logisch natuurlijk want het is in de meeste gevallen niet jouw vakgebied. Onze boekhouders zijn specialist op het gebied en werken dagelijks met boekhoudingen, fiscale vraagstukken etc. Zij geven jou advies op de momenten dat jij het nodig hebt.

12 - Ongevraagde adviezen

Laat jij jouw ZZP- of MKB-boekhouding door ons uitvoeren? Dan krijg je advies op de momenten dat wij een adviessignaal zien in jouw administratie. Zo mis je nooit voordelen die er eventueel wel zijn maar je zelf nog niet bij stilgestaan hebt.

13 - Altijd inzicht in hoe jouw onderneming er voor staat

Met onze online tools heb jij ieder moment van de dag een dashboard met alle actuele cijfers van jouw onderneming. Hou zelf in de gaten hoeveel winst je maakt, waaraan de kosten worden gemaakt en hoe jouw banksaldo zich ontwikkeld.

14 - Kloppende cijfers

Doordat wij alle facturen en bonnen zorgvuldig controleren en verwerken worden deze altijd in de juiste rubriek geplaatst. Het resultaat: Een altijd kloppende boekhouding welke leidend is voor de Belastingdienst maar ook bij bijvoorbeeld hypotheekaanvragen of andere financieringsaanvragen.

15 - De regelgeving verandert continu

Ieder jaar veranderen er weer een flink aantal belastingwetten. Doordat wij hier continu mee bezig zijn op hoogte blijven van de ontwikkelingen weten wij vaak vooraf al welke consequentie de veranderingen voor u hebben. Zo trekken wij op tijd aan de bel op het moment dat er iets verandert wat misschien voor u van belang is.

Zo zie je maar. Er zijn toch een flink aantal redenen om een administratiekantoor aan te nemen. Doordat we een vooruitstrevend kantoor zijn en veel online werken kunnen wij ondernemers uit heel Nederland bedienen. Bent u op zoek naar een ZZP Boekhouder of een MKB boekhouder? Bij ons zit u aan het juiste adres.

Chat openen