Menu Sluiten

Tankpas, de voor- en nadelen

Waarom een tankpas

Kent u ook het probleem dat u 4x per maand moet tanken, en dus ook 4 keer per maand een bonnetje krijgt die u vervolgens 7 jaar moet bewaren?
Zo zijn er veel ondernemers die tankbonnen kwijtraken, en kan hier dus geen btw meer op teruggevorderd worden.De tankpas biedt uitkomst om dit probleem helemaal op te lossen.

U kunt uw brandstof betalen door uw tankpas in de pinautomaat te steken en de code in te voeren. Eigenlijk precies hetzelfde als met de normale pinpas.
Vervolgens krijgt u maandelijks één factuur met daarop alle transacties van de afgelopen maand. Dit kan bij veel aanbieders ook online zodat u helemaal niets meer op papier nodig heeft.

Geen bonnetjes kwijt en altijd de btw terug. Dit kan u als ondernemer een hoop geld besparen.
Ook voor uw boekhouder is het makkelijk om maar een factuur per maand te ontvangen.
In plaats van iedere maand 4 verschillende bonnen hoeft hij nu nog maar 1 boeking te maken. Dit kost dus 4x minder tijd waardoor u ook kunt besparen op uw administratiekosten.

MAAR,

Aan een tankpas zit ook een maar. U betaald namelijk ook een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de tankpas. Dit bedrag is meestal onder de €10,- en is daardoor te overzien. Ga voor uzelf na of het in uw situatie goedkoper is om een tankpas te overwegen of om het gewoon bij de pintransacties te houden. Komt u er niet uit? U kunt altijd aan ons vragen wat in uw situatie het voordeligst is op de contact pagina.

Voor en nadelen Tankpas

Hier onder nog kort de voor en nadelen van de brandstofpas:

Voordelen:

  • Maandelijks een factuur dus nooit meer bon kwijt
  • Altijd recht op btw-terruggaaf
  • Betalen per periode
  • Besparen op administratiekosten

Nadelen:

  • Er moet een bijdrage per pas worden betaald
  • Bij sommige aanbieders moet er een borg worden gestort

Verschillende Tankpas aanbieders

Als u besloten heeft om een pas te nemen, is het verstandig uzelf goed in te lezen wat de verschillende aanbieders te bieden hebben.
Zo heeft u merkgebonden passen van bij; Bp, Shell, TinQ etc, maar kunt u ook kiezen voor een pas waarmee u overal kunt betalen zoals bijvoorbeeld bij; Tom of MultiTankCard.

U kunt de verschillende passen vergelijken op de volgende site: http://www.brandstofpasvergelijken.nl/

Chat openen