Menu Sluiten

Persoonlijke service voor úw administratie

De kosten van een boekhouder.

Als je een eigen onderneming hebt, dan kan de administratie een overweldigende en tijdrovende taak zijn. Maar gelukkig is het geen struikelblok meer als je Voogd administratiekantoor in Heemstede inschakelt! Wij bieden namelijk verschillende fiscale diensten aan en als ondernemer uit Haarlem en omgeving kun je bij ons kantoor terecht voor advies en vragen over inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting en loonheffingen. En natuurlijk doet ons administratiekantoor in Heemstede namens jou ook de complete belastingaangifte, zodat jij meer tijd overhoudt om te ondernemen!

Administratie regelen was nog nooit zo makkelijk!


Maak een foto of scan alle documenten in die je nodig hebt voor de administratie, stuur het naar ons op via e-mail, DropBox, Google Drive of de Yuki-app en wij regelen de rest. We verwerken alle bonnetjes en houden een Online Archief bij waar je alles kunt inzien vanaf ieder apparaat, zodat je altijd de benodigde gegevens bij de hand hebt. Ook is het mogelijk om via de factuurmodule in onze online omgeving direct facturen aan te maken en te versturen naar klanten. De betalingen worden dan uiteraard ook meteen verwerkt in de boekhouding, zodat deze altijd up-to-date is. En als het tijd wordt om belastingaangifte te doen, dan verzorgt onze administratiekantoor in Heemstede die ook!

Voogd Administratiekantoor in Heemstede staat ook klaar voor particulieren


Ook als je als particulier een boekhouder in Heemstede of in de omgeving van Haarlem zoekt, ben je bij Voogd Administratieve Dienstverlening aan het juiste adres om je administratie uit te besteden. Wij helpen je dan bijvoorbeeld met de aangifte van inkomstenbelasting. Voor sommigen is dit een kwestie van gegevens controleren en versturen, maar voor anderen ligt dit ingewikkelder. In het geval je bijvoorbeeld te maken hebt met aftrekposten, zoekt onze administratiekantoor in Heemstede alles voor je uit, zodat je altijd je belastingteruggave krijgt! Verder maken wij ook jouw geldzaken inzichtelijk, als je bijvoorbeeld wilt weten waar je je salaris iedere maand eigenlijk aan uitgeeft. Aan de hand van deze informatie kunnen we zelfs een budget- en spaarplan opstellen, zodat jouw financiële doelen binnen handbereik zijn!
In dit stuk lees je wat de kosten van een boekhouder precies zijn maar vooral ook waarom je er één nodig zou hebben.

Waarom moet ik boekhouding en administratie bijhouden?


Als ondernemer ben je wettelijk verplicht om een boekhouding bij te houden, of je nu een zzp’er bent of een eigen bedrijf in het mkb-segment hebt. Voor de Belastingdienst is het namelijk belangrijk om inzicht in de financiën van je onderneming te krijgen, omdat je hier omzetbelasting (btw) en inkomstenbelasting over moet betalen. Daarnaast geldt er een bewaartermijn van 7 jaar, dus dan kun je je bedrijfsadministratie maar beter meteen netjes en overzichtelijk regelen. Maar ook voor jezelf is het fijn om financieel inzicht te krijgen in je eigen onderneming. Je weet dan meteen welke activiteiten veel of juist weinig geld opleveren en hoe hard je onderneming groeit. De boekhouding biedt houvast als je beslissingen moet nemen die invloed hebben op de toekomst van je bedrijf.

Kan ik de boekhouding niet gewoon zelf doen?


Uiteraard blijft het altijd een mogelijkheid om je administratie zelf te doen. Toch kiezen veel bedrijven en zzp’ers ervoor om de administratie (deels) uit te besteden en vinden die extra kosten voor de boekhouder het dubbel en dwars waard. Waarom? Als je geen affiniteit hebt met financiële zaken en slecht bent met cijfertjes, dan kan de boekhouding een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Deze tijd is veel geld waard, want die tijd die je kwijt bent aan de boekhouding, zou je anders ook in de kernactiviteiten van je eigen onderneming kunnen steken. Ook ben je zelf te allen tijde verantwoordelijk voor een correcte boekhouding, want de Belastingdienst voert steekproefsgewijs onderzoeken uit om te controleren of bedrijven wel op de juiste manier hun aangifte gedaan hebben. Het is dus flink schrikken als dan blijkt dat je iets verkeerds hebt ingevoerd of vergeten bent! Daarom kan het echt lonen om de kosten voor een boekhouder uit te zoeken en de tarieven van administratiekantoren met elkaar te vergelijken.

Verschil accountant en boekhouder in de kosten


Een accountant kan de gehele boekhouding voor je onderneming regelen, maar dan ben je vaak erg duur uit. Een accountant is namelijk een beschermd beroep en men moet aan allerlei strenge eisen voldoen voordat diegene de titel accountant mag dragen. Het verschil met een boekhouder is daarnaast dat een accountant regelmatige bijscholing nodig heeft en bevoegd is om een accountantsverklaring af te leggen. Om deze redenen liggen de kosten voor een boekhouder dus meestal ook een stuk lager. Zo ligt het gemiddelde uurtarief voor een accountant zo rond de € 70 – € 100. Voor een junior accountant wordt meestal € 60 – € 75 gerekend, maar de kosten voor een senior accountant liggen eerder richting de € 150 – € 200 per uur.

Wanneer is een boekhouder voldoende?


Aangezien de boekhouding voor een eenmanszaak of zzp’er in het algemeen niet zo ingewikkeld is, is de administratie uitbesteden aan een boekhouder meestal voldoende. Als zzp’er heb je voornamelijk te maken met de aangifte voor de omzetbelasting en inkomstenbelasting en dat kan de boekhouder ook voor je regelen. De boekhouder heeft hier voldoende kennis over en als je voor ons administratiekantoor in Heemstede kiest, dan kun je al vanaf € 95 per maand alle administratieve zorgen uit handen laten nemen. In deze prijs zit dus ook inbegrepen: aangifte van de omzetbelasting per kwartaal en de aangifte inkomstenbelasting. Ook krijg je toegang tot een eigen online omgeving om online facturen te versturen naar klanten, waarna dit meteen automatisch verwerkt wordt in de administratie.

Wanneer komt de gespecialiseerde kennis van een accountant van pas?


Stel dat je een eenmanszaak bent, maar het gaat zo goed met je bedrijf dat je van plan bent om personeel in te huren. Of je hebt te maken met transacties van en naar het buitenland. Wij als administratiekantoor pakken dit prima op. Enige wat van belang is is de controleplicht. Hierin kunnen wij het voorwerk doen waarna de accountant een controleverklaring afgeeft. Overigens ben je pas controleplichtig als je onderneming twee achtereenvolgende boekjaren aan twee van de volgende criteria voldoet: 1) je bedrijf heeft een balanstotaal van minstens zes miljoen euro; 2) de netto-omzet is minimaal 12 miljoen euro; 3) je hebt meer dan 50 man personeel in dienst (gemiddelde van fulltime medewerkers tijdens het boekjaar). Zijn alle drie de criteria niet op jouw bedrijf van toepassing? Dan zijn de kosten voor de boekhouding dus een stuk minder!

Kosten voor een boekhouder inhuren


De kosten voor een boekhouder inhuren verschilt per administratiekantoor, want iedereen hanteert weer hun eigen prijzen. De gemiddelde prijzen van een boekhouder met een aantal jaar ervaring liggen rond de € 60 per uur. Junior boekhouders rekenen doorgaans € 40 per uur, maar voor een zeer ervaren senior boekhouder vragen al snel het dubbele. Boven de genoemde bedragen komt trouwens ook nog btw van 21%. Je kunt je dus wel voorstellen dat de kosten voor de boekhouding al snel erg hoog worden. Daarom vraagt Voogd Administratieve Dienstverlening een vaste prijs per maand voor het regelen van jouw boekhouding. Zoals je al net hebt lezen, zijn de vaste kosten van ons administratiekantoor € 95 per maand voor een eenmanszaak. Is jouw onderneming een V.O.F. of B.V.? Dan zijn de vaste kosten voor de boekhouding vanaf respectievelijk € 125 en € 140.

Voordeel van een abonnement en dus vaste boekhouder kosten per maand


Het grootste voordeel van een “boekhoud-abonnement” afnemen bij Voogd Administratieve Dienstverlening is natuurlijk dat je weet waar je aan toe bent. De kosten voor de boekhouder zijn namelijk iedere maand hetzelfde en je weet wat je allemaal voor dat bedrag mag verwachten. Ook ben je in het algemeen stukken goedkoper uit dan wanneer je het uurtarief van een boekhouder zou betalen. Ons administratiekantoor in Heemstede, Haarlem en omgeving biedt verschillende abonnementen en pakketten aan, afhankelijk van hoeveel administratie (en dus facturen) je wenst uit te besteden. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte en een kennismakingsgesprek aanvragen met een van onze boekhouders, zodat we de situatie van jouw onderneming kunnen bekijken en tot een definitief tarief voor ons administratiekantoor komen. Maatwerk boekhouding en een persoonlijke benadering is bij Voogd Administratieve Dienstverlening dus heel belangrijk!

Efficiënt en online boekhouding doen


Tijd is geld en daarom wil Voogd Administratieve Dienstverlening de boekhouding zo efficiënt en makkelijk mogelijk maken voor iedereen. Bij de boekhouder kosten zit daarom een gebruiksvriendelijke online omgeving inbegrepen. Hier kun je op inloggen vanaf ieder apparaat en het enige wat je hoeft te doen, is de benodigde documenten (facturen en bonnen) online uploaden en versturen. Deze komen terecht bij ons administratiekantoor in Haarlem, waarna de administratie voor jouw onderneming meteen wordt geüpdatet. Ook stuur je vanuit deze online omgeving direct factureren naar klanten, waarna de administratie automatisch bijgewerkt wordt in het systeem. Jouw financieel overzicht is op deze manier altijd en overal binnen handbereik te raadplegen. Boekhouden is dus eigenlijk nog nooit zo makkelijk geweest!

Administratiekantoor zzp en mkb

Klantgericht

Persoonlijk contact staat op nummer 1. Zo zijn we voor vragen altijd telefonisch en via de mail bereikbaar.

Administratiekantoor zzp en mkb

Duidelijk

Uw administratie en belastingzaken voor een vast bedrag per maand. Geen uurtje factuurtje. Geen verrassingen.

Administratiekantoor zzp en mkb

Laagdrempelig

Ook als startende ondernemer of particulier bent u bij ons van harte welkom.

Wat wij als administratiekantoor doen

boekhouding

Boekhouding

Het verwerken van de administratie kunnen wij uit handen nemen. Wij zorgen dat alle stukken compleet zijn en alles zorgvuldig wordt verwerkt.

belastingaangifte

Salarisadministratie

Heeft u personeel in dienst? Wij kunnen voor u de loonstroken, jaaropgaven, aangiften en contracten opstellen.

rapportage

Rapportage

Wij kunnen periodiek rapportages opstellen zoals bijvoorbeeld liquiditeitsprognoses, jaarrekeningen en begrotingen.

vennootschapsbelasting omzetbelasting inkomstenbelasting en loonheffingen

Vennootschapsbelasting

Voor rechtspersonen moet jaarlijks de aangifte vennootschapsbelasting worden gedaan. Ook hiervoor zit u bij ons aan het juiste adres.

vennootschapsbelasting omzetbelasting inkomstenbelasting en loonheffingen

Omzetbelasting

Voor de meeste ondernemers moet er aangifte omzetbelasting worden gedaan. Wij kunnen dit helemaal uit handen nemen en voor jou verzorgen.

vennootschapsbelasting omzetbelasting inkomstenbelasting en loonheffingen

Inkomstenbelasting

Voor natuurlijk personen moet ieder jaar de aangifte inkomstenbelasting worden opgesteld. 

Chat openen