Menu Sluiten

BTW-Aangifte en KOR

Heeft u ooit gehoord van KOR? (kleine ondernemersregeling?)
De KOR is een regeling die in het leven is geroepen voor kleine ondernemers. Als kleine ondernemers minder dan €1.883,- per jaar aan btw moeten betalen mogen zij dit gedeeltelijk of helemaal terugvragen.

Voor wie is de KOR?

  • U hebt een eenmanszaak of uw onderneming is een samenwerkingsverband van natuurlijke personen, zoals een maatschap of een vennootschap onder firma.
  • U moet na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 btw betalen in een jaar.
  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd.
  • U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw.

De KOR kan u een voordeel opleveren tot €1.345,- per jaar! Het zou zonde zijn om deze te laten liggen.

U mag de KOR ook door het jaar heen toepassen. Onze voorkeur gaat uit om de KOR maar 1 keer per jaar bij de laatste aangifte te gebruiken. dit om te voorkomen dat achteraf blijkt dat u helemaal geen recht had op de Kleine ondernemersregeling. Dan moet u het afgetrokken bedrag weer terugbetalen.

Heeft u de KOR in voorgaande jaren niet toegepast? maar heeft u over bepaalde jaren minder dan €1.883,- btw moeten betalen. doe dit dan achteraf alsnog met een suppletie aangifte. Voor correcties onder de €1.000,- mag je het verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte, maar voorkeur gaat uit naar een suppletie. U mag een suppletie indienen tot maximaal 5 jaar terug.

 

Wilt u advies over de KOR, of heeft u andere vragen over de Omzetbelasting? Neem contact met ons op

Chat openen