Menu Sluiten

Persoonlijke service voor úw administratie

Belasting adviseur

Hulp van belasting adviseur bij de belastingaangifte

Als ondernemer ben je verplicht om belastingaangifte te doen en deze klus is voor veel mensen niet bepaald iets om naar uit te kijken. Daarnaast wil je eigenlijk zo min mogelijk belasting afdragen, maar tegelijkertijd ook zoveel mogelijk van belastingvoordelen genieten. Vraag jij je ook af hoe dit mogelijk is? Een belasting adviseur kan je hiermee helpen! Een goede belastingadviseur kent de Belastingdienst goed en weet zich wegwijs te maken in de fiscale labyrint die voor buitenstaanders erg ingewikkeld lijkt.

Wat doet een belastingadviseur?

De fiscale wetgeving en de administratieve en andere bedrijfsprocessen binnen jouw onderneming kunnen soms gevolgen hebben voor de belastingaangifte. Een belastingadviseur heeft kennis van de laatste wet- en regelgeving in het belastingstelsel en kan jou daar dus inzicht in bieden en advies geven. Een belastingadviseur is daarnaast vaak – maar niet altijd – werkzaam bij een administratiekantoor en kan tevens de pet opzetten van een boekhouder. De belastingadviseur/boekhouder heeft dan kennis over de financiële gevolgen van bedrijfsactiviteiten, waaronder crediteuren-, debiteuren- en salaris administratie vallen. Een belastingadviseur kan dus financieel advies geven en daarnaast ook financiële rapportages (maandelijks, per kwartaal of jaarlijks) opstellen.

Waarom een belasting adviseur inschakelen?

Er zijn een aantal voordelen waarom je een belastingadviseur zou willen inschakelen. Ten eerste weet je dan zeker dat de belastingaangifte van jouw onderneming correct wordt gedaan. Doe je dit niet, dan is er een kans dat je beboet wordt door de Belastingdienst. En wist je dat ongeveer 70% van de ondernemers nog niet optimaal gebruikmaakt van aftrekposten en dus fiscaal voordeel mist? Stel bijvoorbeeld dat je een bedrijfspand huurt en je daarnaast ook medewerkers hebt die in een auto met tankpas rijden. Je hebt dan te maken met aftrekposten, maar dan moet je de belastingaangifte wel correct doorgevoerd hebben. Een goede belastingadviseur weet je te vertellen hoe je het meest optimale fiscale resultaat behaalt in jouw specifieke situatie. Je weet dan zeker dat je maximaal profiteert van alle voordelen zoals aftrekposten, toelages en andere regelingen, waardoor je dus meer geld overhoudt. Vandaar dat een belastingadviseur soms ook een economisch adviseur wordt genoemd! Soms kost het correct invullen van de inkomstenbelasting aangifte veel tijd, zeker als je slechts beperkte fiscale kennis hebt. Daarom nemen onze belastingadviseurs van Voogd Administratieve Dienstverlening ook de administratieve taken op zich, zodat jij meer tijd overhoudt voor je onderneming. Onze boekhouders verwerken vanuit ons kantoor in Haarlem in een rap tempo alle administratie en zorgen ervoor dat de administratie juist ingeboekt wordt, zodat de aangifte ook correct wordt gedaan. Alle fiscale voordelen worden dus ook vanzelfsprekend meegenomen.

Wat zijn de tarieven voor een belastingadviseur?

Bij een belastingadviseur heb je meestal te maken met eenmalige kosten, in tegenstelling tot een boekhouder. Die laatste verzorgt namelijk periodiek (dagelijks, wekelijks of maandelijks) dat de administratie op orde is, terwijl een belasting adviseur meer eenmalige diensten verleent. Advies of antwoord geven op een fiscaal vraagstuk, een jaarrekening opstellen of de inkomstenbelasting berekenen zijn allemaal voorbeelden die een belastingadviseur dus niet periodiek hoeft te doen. Daarom zijn de belastingadviseur kosten gebaseerd op een uurtarief. Gemiddeld is het uurtarief zo’n € 75. De kosten hangen onder meer ook af van het aantal jaar ervaring. Zo vraagt een startende belastingadviseur gemiddeld € 60 – € 70 per uur. Een medior met een aantal jaar ervaring vraagt meestal € 70 – € 80 en een senior belastingadviseur met veel ervaring vraagt rond de € 80 – € 100. Houd er rekening mee dat de genoemde tarieven exclusief 21% btw zijn. Ben jij benieuwd wat het tarief bij Voogd Administratieve Dienstverlening is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Dit kan trouwens ook bij andere kantoren, dus dan kun je mooi offertes met elkaar vergelijken. Staar je overigens niet blind op de laagste prijs alleen. Deskundig advies kost nu eenmaal geld, maar dan weet je ook zeker dat diegene jou geen oor aannaait!

Keurmerk voor belastingadviseurs: nodig of niet?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een accountant is een belastingadviseur geen beschermd beroep. Iedereen zou zich dus in principe belasting adviseur kunnen noemen. Sterker nog, uit een steekproef van de Consumentenbond blijkt zelfs dat ongeveer de helft van alle belastingadviseurs “stapels slordigheidsfouten of beginnersfouten” maakt bij het aangeven van de belasting! Hoe weet je dan zeker of de belastingadviseur met wie jij in zee wilt gaan, wel te vertrouwen is? Gelukkig bestaan er keurmerken, waarbij de belastingadviseurs worden gecontroleerd of ze de juiste diploma’s, ervaring en werkwijze bezitten. Met een keurmerk dwing je belastingadviseurs als het ware om hun niveau op pijl te houden door onder andere trainingen te volgen. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Binnen Nederland bestaan er meerdere keurmerken en koepelorganisaties voor belastingadviseurs, namelijk: de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB); het Register Belastingadviseurs (RB) en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB). Alle drie zien erop toe dat de kwaliteit en de opleiding van de leden aan een bepaalde standaard voldoen. De NOB verschilt van de overige twee dat alle leden per definitie een academische opleiding hebben afgerond. Bij het RB zitten individuele belastingadviseurs aangesloten, terwijl belastingkantoren bij de NOAB aansluiting kunnen vinden. Overigens is zo’n keurmerk of lidmaatschap niet altijd heilig, want er zullen altijd leden tussen zitten die toch niet genoeg kennis bezitten. Uiteindelijk kan, maar hoeft een goede belasting adviseur of kantoor niet bij de zojuist genoemde koepelorganisaties aangesloten te zijn, want het is een vrij beroep.

Hoe vind ik dan een goede belastingadviseur?

Maar als een keurmerk niet verplicht is, wordt het soms wel erg moeilijk om een betrouwbare adviseur te vinden. Dus wat kun je dan doen? Als ondernemer kun je bijvoorbeeld een rondvraag in je netwerk doen en vertellen dat je op zoek bent naar een goede belasting adviseur. Vraag naar referenties en ervaringen en boek een kennismakingsgesprek. Veel belastingadviseurs rekenen geen bedrag voor dit eerste gesprek, dus dat is een mooie gelegenheid om erachter te komen of er een match is. Een belastingadviseur voor zzp werkt vaak regionaal en op kleine schaal. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Haarlem? Dan is Voogd Administratieve Dienstverlening een kantoor waar je terechtkunt voor belastingadvies. Je kunt ook offertes bij meerdere adviseurs aanvragen, zodat je de mogelijkheid hebt om prijzen met elkaar te vergelijken. Daarnaast kunnen we als tip meegeven om een belasting adviseur te vinden die naast gedegen fiscale kennis ook nog kennis heeft van jouw doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld belastingadviseurs die in de IT-, horeca- of retail-branche zitten. Daarnaast bestaan er ook belastingadviseurs voor particulieren. Als je geen ondernemer bent, maar wel bijvoorbeeld zorgkosten en studiekosten hebt gemaakt, dan heb je vaak ook recht op belastingteruggaves. Ben je benieuwd hoeveel aftrekposten jij hebt? Maak dan snel en vrijblijvend een afspraak met een van onze belasting adviseurs in Haarlem! Naast fiscaal advies geven onze belastingadviseurs trouwens ook financieel advies aan particulieren. Mail, bel of Skype ons dus gerust als je graag een budget- of spaarplan wilt opzetten met als doel om bijvoorbeeld een huis te kopen!

Administratiekantoor zzp en mkb

Klantgericht

Persoonlijk contact staat op nummer 1. Zo zijn we voor vragen altijd telefonisch en via de mail bereikbaar.

Administratiekantoor zzp en mkb

Duidelijk

Uw administratie en belastingzaken voor een vast bedrag per maand. Geen uurtje factuurtje. Geen verrassingen.

Administratiekantoor zzp en mkb

Laagdrempelig

Ook als startende ondernemer of particulier bent u bij ons van harte welkom.

Wat wij als administratiekantoor doen

boekhouding

Boekhouding

Het verwerken van de administratie kunnen wij uit handen nemen. Wij zorgen dat alle stukken compleet zijn en alles zorgvuldig wordt verwerkt.

belastingaangifte

Salarisadministratie

Heeft u personeel in dienst? Wij kunnen voor u de loonstroken, jaaropgaven, aangiften en contracten opstellen.

rapportage

Rapportage

Wij kunnen periodiek rapportages opstellen zoals bijvoorbeeld liquiditeitsprognoses, jaarrekeningen en begrotingen.

vennootschapsbelasting omzetbelasting inkomstenbelasting en loonheffingen

Vennootschapsbelasting

Voor rechtspersonen moet jaarlijks de aangifte vennootschapsbelasting worden gedaan. Ook hiervoor zit u bij ons aan het juiste adres.

vennootschapsbelasting omzetbelasting inkomstenbelasting en loonheffingen

Omzetbelasting

Voor de meeste ondernemers moet er aangifte omzetbelasting worden gedaan. Wij kunnen dit helemaal uit handen nemen en voor jou verzorgen.

vennootschapsbelasting omzetbelasting inkomstenbelasting en loonheffingen

Inkomstenbelasting

Voor natuurlijk personen moet ieder jaar de aangifte inkomstenbelasting worden opgesteld. 

Chat openen